Zaščita pred erozijo | Talne rešetke ECORASTER | ProFarm Košenina

Zaščita pred erozijo

Vaše možnosti za trdno stabilizacijo naklona.

ECORASTER – sistem za stabilizacijo nagnjenih površin.

Za ojačitev poševnih površin, kot so poti ali dostopne poti na poševnem terenu, priporočamo naš sistem za ojačitev tal A50. Zahvaljujoč vdolbini za pričvrstilna sidra, lahko sistem talnih rešetk A50 varno namestite na nagnjen teren. Z več kot 200 ekspanzijskimi spoji na kvadratni meter in 36 priključnimi elementi na kvadratni meter lahko A50 prepreči prevladujoče sile na nasipu. To vodi k zmanjšanju erozije površinske zemlje in ohranja talno površino.

Izguba hranil in linearne erozije skozi tekočo deževnico je zmanjšana.

A50 + S50 + ustrezni dodatki
= kakovostna ojačitev naklona

Združite ECORASTER S50 z našimi fleksibilnimi ukrivljenimi elementi ali ustreznimi univerzalnimi kotnimi elementi, da prilagodite svojo površino na terenu, ne da bi pri tem porušili trden sestav tal. Elemente ECORASTER lahko postavite na nasipe, pobočja in naklone, medsebojno povezane za stabilizacijo obstoječih zelenih površin. Idealno za uporabo pri bazenih za zadrževanje deževnice.

csm_querschnitt_hang_c7a2778e65

Namestitev na pobočju

Glede na okoliščine je treba pripravljeni osnovi dodati dovolj močan temeljni sloj kot nosilni ali izravnalni sloj. Talne rešetke ECORASTER se napolni s 5 cm sloja (ravni z vrhom elementov) ustreznega materiala za podlago ali mešanice peska in tal, humusa in na primer substrata, ki vsebuje gnojilo za začetek ponovne rasti – vegetacijski postopek. Podlaga in polnilni material bi moral vsebovati majhno količino finega materiala, da bi zagotovili določeno zadrževalno vodo vegetacije in vodoprepustnost sistema.

Oglejte si tudi naša navodila za namestitev pobočij!

Navodila za namestitev