Postopek namestitve | Talne rešetke ECORASTER | ProFarm Košenina

Postopek namestitve

Enostavna namestitev elementov za ojačitev tal ECORASTER.

Prepustne površine v trenutku.

Elemente ECORASTER je mogoče hitro in enostavno vgraditi brez potrebe po težkih strojih. Elementi za ojačitev tal so dobavljivi v predhodno sestavljenih slojih. Ena plast je enaka pribl. 1,33 m² in je sestavljen iz 12 talnih ojačitvenih elementov (4 x 3 vnaprej sestavljenih kosov). To vam omogoča, da v kratkem času pokrijete veliko površino tal.

Pred namestitvijo ecoraster elementov zagotovite priporočeno pravilno podlago.

 Namestitev

Začnite nameščati elemente v enem kotu pripravljenega območja. Priključni zatiči prvega sloja morajo biti usmerjeni v smer polaganja (proti obdelanemu območju). Naslednji sloji se nato namestijo v skladu s priključnimi zatiči že nameščenih elementov ECORASTER. Lahek pritisk stopal zadostuje, da se lahko ojačitveni element zlahka spoji v sestavljeni sistem. Da bi dosegli enakomeren vzorec, priporočamo, da elemente namestite po korakih vzdolž vodila.

Prilagoditev – rezanje na pravo velikost

Elemente ECORASTER je mogoče razrezati in prilagoditi velikosti s tradicionalnimi orodji za obdelavo lesa. Slednja orodja so se izkazala za koristna za hitro in čisto obdelavo elementov ojačitve tal:

Vbodna ročna žaga

Ročna krožna žaga

Ročna žaga

Polnjenje – končano!

Za ECORASTER obstajajo različne možnosti polnjenja. Nekaj namigov:

ECORASTER E-tip
Skrajšajte čas usedanja tako, da površino pred polnenjem z vibracijami vtisnete v podlago.

Kombinacija E50 in Bloxx tlakovcev
Upoštevajte zaporedje: Najprej vstavite Bloxx elemente, preden napolnite E50.

ECORASTER Bloxx
Izogibati se je treba pretirano majhnim rezom; priporočamo, da držite najmanj > 50% velikosti kamna. Vrzeli je mogoče premostiti z uporabo E50 ali peščenega lomljenca / gramoza.

Razstavljanje!

Da bi olajšali namestitev, je ECORASTER vnaprej sestavljen. Vnaprej sestavljeni kosi se po potrebi lahko razstavijo: predhodno sestavljeno plast postavite na drugo plast in potisnite ploščo navzdol iz sestavljenega sistema s stopalom. Prepričajte se, da so zavihki obrnjeni v pravilno smer.

ECORASTER v uporabi: primer namestitve v Rehau

Navodila za namestitev